Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Άλλοι σύντροφοι του ΓΑΠ φεύγουν με ελικόπτερο κι άλλοι συλλαμβάνονται με τα σώβρακα!

Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό, η σύζυγός του Σιμόν και ο γιος τους, Μισέλ, συνελήφθησαν στην κατοικία τους στο Αμπιτζάν και έχουν οδηγηθεί στο ξενοδοχείο Γκολφ, όπου στεγάζεται το γενικό επιτελείο του αναγνωρισμένου προέδρου Αλασάν Ουαταρά.

Ο Γκμπαγκμπό συνελήφθη από δυνάμεις προσκείμενες στον Ουαταρά, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στο Αμπιτζάν, Ζαν-Μαρκ Σιμόν.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού, Φαρχάν Χακ, είπε ότι ο Γκμπαγκμπό αποφάσισε τελικά να παραδοθεί στις δυνάμεις του Ουαταρά και πλέον βρίσκεται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον Χακ η αποστολή του ΟΗΕ (Unoci) «παρέχει προστασία και ασφάλεια» με βάση την εντολή που έχει να προστατεύει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους, περιλαμβανομένου και του Γκμπαγκμπό.

Ο πρεσβευτής της Ακτής Ελεφαντοστού στον ΟΗΕ τόνισε ότι ο Γκμπαγκμπό είναι «καλά» στην υγεία του και πρόκειται να δικαστεί.

tsantiri

filologos10

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.