Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ελληνοαλβανικός "πόλεμος" τις νύχτες στο Ηράκλειο...

"Πόλεμος μέχρις εσχάτων" φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει από την περασμένη Παρασκευή μεταξύ νεαρών Ηρακλειωτών και Αλβανών, με αφορμή τις φθορές που προκάλεσαν οι τελευταίοι σε δίκυκλο στη Θενών, ιδιοκτησίας ενός Ηρακλειώτη. Κάθε βράδυ σημειώνονται συμπλοκές στην πόλη του Ηρακλείου και μόλις πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ανταπάντησαν με τον εμπρησμό ενός δικύκλου στη Θερίσου και παράλληλα με τον ξυλοδαρμό του 23χρονου Αλβανού ιδιοκτήτη του περίπου 80 κουκουλοφόροι, κρατώντας ρόπαλα και σιδερογροθιές, ενώ βρέθηκαν μέχρι την περιοχή της Αγίας Τριάδας με σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάψουν ακόμη και τα σπίτια όπου διαμένουν οι εν λόγω αλλοδαποί προκειμένου να φύγουν από την Κρήτη.
Το όλο περιστατικό, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και προβληματίζει την τοπική ΕΛ.ΑΣ., καταδικάζει την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αλβανών, ενώ ήδη αντιμετωπίζεται, όπως τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, από τις αστυνομικές δυνάμεις, που θα υπάρχουν αυξημένες πλέον τα βράδια προκειμένου να αποφευχθεί κάθε νέα συμπλοκή.

Η μοτοσυκλέτα έβαλε την αρχή

Όλα ξεκίνησαν, όπως τόνισε μιλώντας στη "Ν.Κ." ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Μανόλης Κοντοδιάκος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο παρκάκι της Θενών, στη Θέρισο, όταν νεαροί αλβανικής καταγωγής - σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο παθών - προκάλεσαν φθορές στη μοτοσυκλέτα ενός νεαρού Ηρακλειώτη. Τότε ήταν που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ακολούθησε συμπλοκή, η οποία συνεχίστηκε και το Σάββατο το βράδυ, αλλά και την Κυριακή, με την Αστυνομία και τις τρεις φορές να επιχειρεί επιτυχώς να διαλύσει τις συμπλοκές.
Προχθές το βράδυ, γι’ άλλη μια φορά σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του ΤΑΕ επιδόθηκαν σε νέο αγώνα... δρόμου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Με ρόπαλα και σιδερογροθιές

Γύρω στα εβδομήντα με ογδόντα άτομα με κουκούλες, ρόπαλα και σιδερογροθιές ξεκίνησαν γύρω στις 10 προχθές το βράδυ και αναζητούσαν στην πόλη του Ηρακλείου να βρουν Αλβανούς. Τελικά κάποιοι από αυτούς στην περιοχή της Θερίσου προκάλεσαν εμπρησμό σε μια διερχόμενη μηχανή, ιδιοκτησίας ενός 23χρονου Αλβανού, ενώ σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί. Ο ένας τραυματισμός αφορούσε στον ίδιο τον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας που κάηκε, ο οποίος έφτασε μέχρι το νοσοκομείο κι έκανε ράμματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα των δραστών. Επίσης τραυματίστηκε κι ένας άλλος Αλβανός που διερχόταν στην περιοχή, ενώ τυχεροί στάθηκαν δύο Αλβανοί πάνω σε μηχανάκι διότι φορούσαν κράνη, όταν δέχθηκαν επίθεση από τους κουκουλοφόρους.

13 προσαγωγές

Μεγάλη αστυνομική δύναμη χρειάστηκε να τους επιτηρήσει για να διαλυθούν γύρω στις 3 τα ξημερώματα, κάνοντας μάλιστα 13 προσαγωγές Ηρακλειωτών, ηλικίας από 16 μέχρι 23 ετών, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του καθενός στο επεισόδιο, αλλά δεν προέκυψε μέχρι χθες κάποια ταυτοποίηση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Επίσης έχουν κατασχεθεί ρόπαλα, σιδερογροθιές, κράνη και κασκόλ.
Σημειώνεται ακόμη ότι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θερίσου κάνουν λόγο για πυροβολισμούς, οι οποίοι - όπως είπε ο κ. Κοντοδιάκος - δεν αποδεικνύονται. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο κάλυκες καλάσνικοφ και οι κάτοικοι μιλούν για πυροβολισμούς με πιστόλι χειρός.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ

«Θα εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα»

«Θεωρώ ότι θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα τουλάχιστον για ταυτοποίηση δραστών και το θέμα θα λήξει εκεί. Θα ενισχυθούν οι νυχτερινές περιπολίες σε συγκεκριμένους χώρους γιατί δεκάδες νεαροί βρέθηκαν και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, αφού διαμένουν εκεί αρκετοί αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας», τόνισε ο κ. Κοντοδιάκος.
«Θα το διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα», τόνισε χθες από το Ηράκλειο, μιλώντας στη "Ν.Κ.", ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Στο μεταξύ, έκκληση να σταματήσει το ζήτημα μέχρι στο σημείο αυτό έκανε χθες, μιλώντας στη "Ν.Κ.", ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αλβανών Αστρίτ Γιόλας, καταδικάζοντας τα γεγονότα. Χθες ο ίδιος συναντήθηκε με τη μητέρα του 23χρονου τραυματία προκειμένου να ενημερωθεί και για την υγεία του παιδιού, που τονίζει ότι είναι αθώο.


http://www.neakriti.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.