Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Μακελειό στην επιχείρηση CSAR του F-15Ε: Σκότωσαν 6 Λίβυους αμάχους!

Για "ανθρωπιστικούς" λόγους πολυβόλησαν και σκότωσαν "κατά λάθος" έξι Λίβυους αμάχους οι Αμερικανοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης CSAR, ανάκτησης του πληρώματος του F-15Ε που έπεσε στην περιοχή της Βεγγάζης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης ένα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που διεξήγαγε την έρευνα, σκότωσε με το πολυβόλο του τους 6 Λίβυους χωρικούς την ώρα που υποδέχονταν τα αμερικανικά ελικόπτερα!
Την είδηση αυτή μετέδωσε η βρετανική Daily Telegraph... η οποία θεωρείται πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, με το βρετανικό ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία είχε αρνηθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο φόνος 6 αμάχων σε αυτή την περιοχή προκαλεί ερωτήματα από τη στιγμή που εξαρχής δηλώθηκε από επίσημα χείλη πως τους δυο πιλότους τους περιέθαλψαν φιλικά προσκείμενοι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι άλλωστε ελέγχουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα ο ένας εκ των δύο πιλότων είχε σηκωμένα ψηλά τα χέρια του και φώναζε «οκ-οκ», απευθυνόμενος στους κατοίκους που έσπευσαν στον χώρο όπου έπεσαν με τα αλεξίπτωτα. Πρόκειται για κατοίκους οι οποίοι είχαν περιλάξψει τους δύο πιλότους, δηλαδή ήταν με την πλευρά των επαναστατών!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.