Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Άρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση.
Η παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου έπεσε σαν βόμβα στους κόλπους της κυβέρνησης, αν και από τους γνώστες του παρασκηνίου, φαινόταν ότι το πράγμα είναι θέμα χρόνου.

Η αιτία που – κατά πολλούς – το ικανότερο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών έλαβε αυτή την απόφαση, ήταν οι σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι, ή κατ’ άλλους η αφορμή είναι η υστέρηση των εσόδων που παρουσίασε το πρώτο δίμηνο του 2011 ο προϋπολογισμός, κάτι που επεσήμανε και ο οίκος Moody’s όταν υποβάθμισε την Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο είναι γνωστό ότι το γεγονός ότι δεν ανήκει στην «κλίκα» Παπακωνσταντίνου τον άφηνε έξω από τα πράγματα, ενώ του είχαν αφαιρεθεί και αρμοδιότητες.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων πολλές προτάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο, ακούγοντας τους παραγωγικούς φορείς, ωστόσο έβρισκε την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών.

Ο Γεωργακόπουλος να θυμίσουμε ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος και ενημερώθηκε για την παραίτηση τηλεφωνικά, την στιγμή που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες!

Πληροφορίες λένε, ότι οι σχέσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν τέτοιες που δεν αντάλλασαν ούτε καλημέρα!

Σημαντικό ρόλο στις σχέσεις του πρώην πλέον Γ.Γ. με τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείο, είναι και η ασυνεννοησία που υπήρχε και με τον γενικό διευθυντή Φορολογίας του υπουργείου, μέχρι πρότινος υπάλληλο στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Δημήτρη Σταματόπουλο.

Το μέγα ζήτημα είναι τελικά, αν τον κ. Γεωργακόπουλο τον εξώθησαν σε παραίτηση μεθοδικά κύκλοι του Υπουργείου, ή ήταν όντως μια απόφαση «εθελουσίας εξόδου» λόγω ασυμφωνίας.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.