Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Ακόμα και για τα φρουτάκια η κυβέρνηση λέει ψέματα.


Σήμερα (9/3) το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Η κυβέρνηση προσδοκά μέσα στο 2011 να εισπράξει 700 εκατ. Ευρώ. Συνολικά σε όλη την επικράτεια θα εγκατασταθούν 30.000 φρουτάκια. Νομιμοποιεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το τζόγο στο Internet και στις γειτονιές. Το μοναδικό επιχείρημα που έχει είναι ότι :
«Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθολική απαγόρευση παιχνιδιών με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 32.000 ευρώ ημερησίως»


ΨΕΜΑΤΑ. Η Ελλάδα έχει πράγματι καταδικαστεί αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν καταδίκασε την Ελλάδα για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών.


Η Ελλάδα κατηγορήθηκε διότι με το νόμο 3037/2002 απαγόρευσε κάθε μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών για ...ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται δηλαδή για έναν εντελώς ηλίθιο νόμο που στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Με δεδομένο ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι απολύτως νόμιμη, ήταν αδύνατο να μην παρέμβει η ΕΕ.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμπεριλαμβάνει άρθρα, στα οποία ο τζόγος κρίνεται επικίνδυνος και επιτρέπει στα κράτη μέλη να διατηρούν απαγορεύσεις, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αναφέρεται σαφώς το δικαίωμα του κράτους-μέλους να απαγορεύσει τα τυχερά παιχνίδια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Θα μπορούσε λοιπόν η κυβέρνηση να ψηφίσει έναν νόμο για να εναρμοστεί με τις κοινοτικές οδηγίες, να αποφύγει το πρόστιμο και ταυτόχρονα να απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.


Αυτή είναι η αλήθεια αλλά δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα ΜΜΕ μέχρι να δοθούν οι 10 άδειες. Μετά , αυτοί που θα μείνουν παραπονούμενοι, θα φωνάξουν λίγο μέχρι να αρχίσουν να μοιράζονται οι πρώτες διαφημίσεις για το νόμιμο πια διαδικτυακό στοίχημα…
(Για όσους δεν ξέρουν τι εστί «φρουτάκια» να σημειώσω ότι στην Μ.Βρετανία χάνονται από τους παίκτες 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.)

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/03/blog-post_7961.html


Και εμείς συμπληρώνουμε! γιατί τώρα αυτό το πάθος της Κυβέρνησης να τα ξαναφέρει τα φρουτάκια?

Φανταστείτε πόσες οικογένειες και πόσοι κακόμοιροι θα καταστραφούν ολοσχερώς στην απέλπιδα προσπάθεια τους να "βγάλουν" κάποιο εισόδημα για να ξεχρεώσουν όπου αλλού χρωστάνε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.