Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χάκερς χτυπήσανε τους ''Αnonymous'' χάκερς...

Εκτός λειτουργίας για σχεδόν 24 ώρες, λόγω κυβερνοεπίθεσης, παρέμεινε πρόσφατα το 4chan, ο δικτυακός τόπος των Anonymous, της ομάδας ακτιβιστών του Διαδικτύου που είχε εξαπολύσει ανάλογες επιθέσεις στους εχθρούς του Wikileaks. Η επίθεση κατά του 4chan ακολούθησε την ίδια τακτική που είχαν ακολουθήσει οι Anonymous, στις δικές τους επιθέσεις. Πρόκειται για την τακτική DDoS, στην οποία οι διακομιστές-στόχοι κατακλύζονται ...
από αιτήματα σύνδεσ

ης και τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.
"Ο δικτυακός τόπος έχει πέσει από DDos" έγραψε στο Twitter ο χρήστης Moot του 4chan.
Αυτό που κάνει εντύπωση δεν ήταν ότι χάκαραν το site των χάκερς- αυτό άλλωστε δεν μπορείς να το αποφύγεις όσο καλά προστατευμένος και αν (νομίζεις ότι) είσαι, αλλά ότι για να κάνεις μια επίθεση τέτοιου είδους πρέπει να είσαι και ο ίδιος χάκερ, με την έννοια ότι πρέπει να έχεις υπό τον έλεγχο σου διάφορους υπολογιστές "ζόμπι", με τους οποίους θα κατορθώσεις να εξαπολύσεις μια επίθεση DDoS.
Αν, όπως λένε, πίσω από την επίθεση αυτή κρύβεται η Mastercard και η Visa, των οποίων τα sites δεινοπάθησαν από τις επιθέσεις των Anonymous, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές μόλυναν τους υπολογιστές του κοσμάκη μονο και μόνο για να "πατσίσουν" με τους Anonymous.
Λέγαμε παλιότερα ότι "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Να λοιπόν που ήρθε η εποχή να του το βγάλει και να το πατήσει και κάτω (όπως η Beatrix Kiddo της Ellen Driver στο Kill Bill, αν θυμάστε).


Hellas on the Web

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

What's Going down i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has aided me out loads. I'm hoping
to contribute & assist different customers like its aided me.
Good job.

My homepage cold sores

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.