Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Ισχυρό χτύπημα στη Χούντα εκ των έσω – Αντιδρούν τα ΜΑΤ για την Κερατέα (video)

Το μέρος των κατοίκων της Κερατέας παίρνουν, επιτέλους, οι αστυνομικοί. Βλέποντας τόσο καιρό να χρησιμοποιούνται για πολιτικά παιχνίδια, δηλώνουν την καθαρή αντίθεσή τους προς την ηγεσία τους. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι ΚΑΙ αυτοί είναι άνθρωποι κάτω από την πανωπλία τους και δεν είναι διατεθειμένοι να υποκρίνονται τον “κουφό αστυφύλαξ”. Φυσικά, οι δικαιολογία της διαμαρτυρίας τους είναι η “ασφάλεια και η υγιεινή”, τομείς που πάγια αντιμετωπίζονται με… παγερή αδιαφορία από την ηγεσία τους, αφού… ελάχιστα προσεγγίζουν τα γραφεία τους. Κανείς τους, σίγουρα, δεν περίμενε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη τακτική “επίλυσης” του προβλήματος του ΧΥΤΥ (λέμε, τώρα) Κερατέας, ακόμη και μετά από τις τόσο αποφασιστικές αντιστάσεις των κατοίκων, που δεν λύγισαν τόσο καιρό (αντιθέτως, φούντωσαν με τα… “ξύλα” ).

“01 Απριλίου 2011 ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΥΑΤ-ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (από την Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

Σε συμβολικό αποκλεισμό προχώρησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και Αντιπρόσωποι της Ένωσης διαμαρτυρόμενοι για εργασιακά και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους συναδέλφους που εργάζονται καθημερινά στην περιοχή της Κερατέας.
Ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι Αστυνομικό καλούμαστε να το λύσουμε εμείς ενώ θα έπρεπε να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση.
Όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά υπάρχουν τραυματίες Αστυνομικοί στην περιοχή της Κερατέας και το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι
ΕΩΣ ΠΟΤΕ ;;;
Εάν δεν δοθεί η πρέπουσα λύση όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα των Αστυνομικών σύμφωνα με όσα ορίζονται στους Νόμους και στα Π.Δ η Ένωσή μας θα επανέλθει σύντομα με πιο δυναμικές διαμαρτυρίες.
Προσθέτουμε τέλος ότι ανάλογα ζητήματα, εργασιακά, υγιεινής και ασφάλειας αντιμετωπίζουμε και στην χωματερή Άνω Λιοσίων όπου και εκεί καθημερινά απασχολούνται δεκάδες Αστυνομικοί.
Η Αστυνομία είναι για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και όχι να φυλάει τις χωματερές που οι Δήμοι εδώ και χρόνια δεν έκαναν αυτά που οι νόμοι προστάζουν αν και διατέθηκαν χιλιάδες Ευρώ για τις "χωματερές."


To News στο σχετικό ρεπορτάζ προσπαθεί να προβοκάρει την αντίδραση διαμαρτυρίας των αστυνομικών απορώντας δήθεν “Ετοιμάζουν στάση;”. Πάντως, όπως αναφέρει, η δυσανασχέτηση βασίζεται αφενός στον αυξανόμενο και παρατεινόμενο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού τα “όπλα των αντιπάλων” εξελίσσονται και αυξάνουν, όπως και ο χρόνος των επιχειρήσεων, αφετέρου η έλλειψη ασθενοφόρου αλλά και η απουσία βασικής μέριμνας για… τροφή και νερό! Έλεος! Αν ζήταγαν από τους κατοίκους, είμαι σίγουρος ότι θα τους έδιναν με προθυμία, αφού η αρχοντιά, η παληκαριά και η μπέσα είναι αυτό που προέκυψε περίτρανα από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο.


Μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (λέμε, τώρα), φαίνεται ότι η Κερατέα θα είναι και οριστικά η πρώτη νίκη των Ελλήνων στον πόλεμο με τους “οικονομικούς εισβολείς”. Αυτοί έδειξαν το δρόμο. Αποδείχτηκε ότι όταν πολεμάς για το δίκιο σου με αποφασιστικότητα, ενότητα και τόλμη, νικάς και τους πιο δύσκολους αγώνες. Ο αγώνας τους δεν πρέπει να πάει χαμένος.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.