Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το πρώτο ελληνικό cruise βλήμα!

Επί τρία χρόνια σε συνεργασία με το ΓΕΑ, μια ομάδα ανθρώπων και ελληνικών εταιρειών έθεσαν τις προδιαγραφές, σχεδίασαν τα υποσυστήματα και προχώρησαν στην ανάπτυξη ενός stand-off cruise βλήματος που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και στις προδιαγραφές του εμφανίζεται πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο τουρκο-πακιστανικό βλήμα που από τα μέσα της δεκαετίας θα εξοπλίσει την τουρκική Αεροπορία.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του άκρως απόρρητου πρώτου ελληνικού αεροπορικού όπλου μακρού πλήγματος του HSC-1 (Hellenic Stand-off Cruise-1) «MAKEΔΩΝ» παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφόρησε.

Με υποσυστήματα (ακόμα και κινητήρες και σύστημα παρακολούθησης και αποφυγής αναγλύφου, ελληνικής ανάπτυξης!) που αναπτύχθηκαν ή διακριβώθηκε ότι μπορούν να κατασκευαστούν στο σύνολό τους από ελληνικές εταιρείες, το βλήμα έχει όλα αυτά που το καταστούν βιώσιμη επιχειρηματική και επιχειρησιακή πρόταση: Υψηλές επιδόσεις, υψηλή φονικότητα και χαμηλό κόστος κτήσης.

Είναι το πλέον εντυπωσιακό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να δώσει στην Πολεμική Αεροπορία μεγάλους αριθμούς stand-off βλημάτων σε μια εποχή που όπως βλέπουμε και στον πόλεμο της Λιβύης δεν αρκεί απλώς η κατοχή τέτοιων βλημάτων από μια Αεροπορία, αλλά απαιτούνται και μεγάλοι αριθμοί προκειμένου να επιτευχθούν οι αντικειμενικοί στόχοι: Στην πρώτη ημέρα των συγκρούσεων ερρίφθησαν τα διπλάσια stand-off βλήματα από θαλάσσης και αέρος από όσα έχει συνολικά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία!

Μία πρώτη ανάλυση των δυνητικών στόχων στην «άλλη πλευρά του Αιγαίου» καταδεικνύει ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον τον τριπλάσιο αριθμό κατευθυνόμενων stand-off όπλων από αυτόν που έχουμε σήμερα, προκειμένου να αφαιρεθεί από τον αντίπαλο η δυνατότητα και διάθεση συνέχισης επιθετικών επιχειρήσεων.

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.