Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θερμό επεισόδιο του "Τσάρου" με δημοσιογράφο στην Ουάσιγκτον

«Θερμό» επεισόδιο με τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος εμφανιζόταν το προηγούμενο 24ωρο συνεχώς εκνευρισμένος από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έδειχνε φοβερά αγχωμένος. Αμέσως μετά.... κατευθύνθηκε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του.
Μόλις αντίκρισε τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας με ειρωνικό ύφος του είπε: “Ωραίες ερωτήσεις μου έκανες. Τέσσερις φορές αν έχουμε αποτύχει και αν θα παραιτηθώ. Συγχαρητήρια».
Ο Θανάσης Τσίτσας του απάντησε άμεσα : “Nα το εκλάβω ως κοπλιμέντο ή ως ένα σχόλιο για ένα καλό παραπολιτικό;”. Η αιτία που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Οικονομικών είναι γιατί το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας τον ρώτησε αν μετά τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ( « αν χρειαστούν νέα μέτρα εγώ θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει») σκέφτεται να παραιτηθεί ειδικά και μετά την ανταρσία που εκδηλώνεται στο ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του στην οικονομική πολιτική.
Επίσης ο ίδιος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας την αλαζονική απάντηση του «Δεν έχω να στείλω κανένα μήνυμα. Εκφράζω την κυβερνητική πολιτική». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν επίσης εξοργισμένος με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το γεγονός οτι χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει μάθει να κινείται σε «ασφαλή νερά» έχοντας επαφή με συγκεκριμένους δημοσιογράφους για να μην πολυενοχλείται από δύσκολες ερωτήσεις που χαλούν το προφίλ του.
Ειδικά όταν αυτές καταγράφονται από κάμερες και δεν μπορούν να κρυφθούν από δελτία και από τον κόσμο. “Good night and good luck” κ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.