Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα ΜΑΤ μήνυσαν την Ηγεσία τους

Οι αστυνομικοί μήνυσαν την ηγεσία τους. Μετά από αρκετές "διαβουλεύσεις", διασκέψεις, συσκέψεις και πιέσεις μεταξύ συνδικαλιστικών εκπροσώπων και επικεφαλής των δυνάμεων, όπως φαίνεται εκτός από τις ούτως ή άλλως δεδομένες κι ανυπέρβλητες αδιέξοδες λύσεις στο θέμα της Κερατέας, η ηγεσία προσκρούει πάνω σ' ένα απρόβλεπτο κι ... αχαρτογράφητο σκόπελο.

Το newsit με κατ' επανάληψη αναρτήσεις επισήμανε τη δυσαρέσκεια των υπηρετούντων για τα χαοτικά ελλείμματα στα "υψίπεδα" της διοικητικής μέριμνας και κυρίως της ασφάλειας, με συνέπεια να εξετάζουν εδώ και δύο εβδομάδες το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων στην ηγεσία για έκθεση σε κίνδυνο των αστυνομικών των ΜΑΤ που διατίθενται στα μέτωπα της Κερατέας, ενώ βρίσκονται στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς στα χρονικά στάσης.

Το έγγραφο με το οποίο θεμελιώνεται η ρήξη από τα πάνω προς τα κάτω και το οποίο αναρτήθηκε στο σάιτ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, έχει ως εξής:

11 Απριλίου 2011 ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ Δ.Α.Ε & ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 048

Προς :
Διευθυντή Υ.Α.Τ.
Ταξίαρχο κ. ΚΟΖΥΡΑΚΗ Στέφανο
Κοιν :
-Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττική
Υποστράτηγο κ. ΛΙΟΥΚΑ Ιωάννη

-Διευθυντή Δ.Α.Ε.
Υποστράτηγο κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ Σπυρίδωνα



Κύριε Ταξίαρχε,


Με το υπ’ αρίθμ. 9009/21/11-α έγγραφό σας, μας γνωστοποιείτε ότι χορηγούνται «όπως πάντοτε» οι ανάλογες ημερήσιες αναπαύσεις για τις παραπάνω ώρες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού σας.


Κύριε Ταξίαρχε,


Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την απάντησή σας, δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια ώστε να δώσετε τις δικαιούμενες απαλλαγές στο αστυνομικό προσωπικό σας βάσει των παραπάνω ωρών εργασίας τους καθώς και τις ημερήσιες αναπαύσεις που χορηγήθηκαν με την υπ’ αρίθμ. 6005/8/14 από 20-1-2011 διαταγή του Αρχηγείου.

Επιπλέον:

Παραβιάζετε το Π.Δ. 394/2001 καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις δεν χορηγείτε στο αστυνομικό προσωπικό σας τις προβλεπόμενες εβδομαδιαίες ημερήσιες αναπαύσεις διαθέτετε αυτό σε δύο αλλαγές (βάρδιες) μέσα στο ίδιο ημερολογιακό 24ωρο, κάνετε συμψηφισμό των ωρών εργασίας μεταξύ 2-3 εβδομάδων και δεν ανακοινώνεται η εκτέλεση υπηρεσίας της επομένης μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει το παραπάνω Π.Δ.

Παραβιάζετε την Υπουργική Απόφαση 7001/2/157-1ζ, καθώς διασπάτε τις διμοιρίες σε υποομάδες 3-4 ατόμων χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους θέτοντας το προσωπικό σας σε άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιθέσεις που δεχτήκανε οι αστυνομικοί στα βουνά της Κερατέας.


Κύριε Ταξίαρχε,


Για το λόγο αυτό η Ένωσή μας ως έχει υποχρέωση προς τους συναδέλφους μας θα καταθέσει άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παραβίαση των Νόμων και των Π.Δ. καθώς και για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων.


Για το Δ.Σ.

- Ο - - Ο -
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας



ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος



newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.