Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Αυτόν τον πληρώνουμε για να μας λέει ότι πρέπει να σκλαβωθούμε ως Έθνος?

Παπούλιας: Ωρα να κοιταχθούμε στον καθρέφτη

«Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας... Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε... ο μεγάλος μας ποιητής (Διονύσιος Σολωμός), ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη», σημείωσε ο Πρόεδρος της....
Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Πάνο Κατσούλη, στο επίσημο γεύμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

«Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, την καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας, την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές, που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες. Κάποιες από αυτές τις χαρακτήρισε «οδυνηρές ή άδικες» και κάποιες άλλες «αναγκαίες και δίκαιες».
«Ας αναλογιστούμε, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την «Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συλλογικότητα επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει».
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξόδου έγιναν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, λόγω της βροχής. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή προς τον κήπο των Ηρώων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο των Ηρώων.

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.