Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το «ενεργειακό πραξικόπημα» των Η.Π.Α. στην Ελλάδα - Η ενόχληση των Αμερικανών από το θερμό κλίμα μεταξύ του πρώην έλληνα πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές...
των αντιδράσεων των Η.Π.Α. για την ενεργειακή «προσέγγιση» της Ελλάδας με τη Ρωσία και την «υποδοχή» από τους αμερικανούς αξιωματούχους του «θερμού κλίματος» που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του πρώην έλληνα πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο άρθρο των Σπύρου Τρίψα, διευθυντή του περιοδικού, και Βαγγέλη Τριάντη, περιγράφεται με αναφορά σε.... πόρρητα διπλωματικά έγγραφα ο ρόλος του αμερικανού υφυπουργού ενέργειας κυρίου Μπράιζα που ήταν ο αποστολέας τηλεγραφημάτων δυσαρέσκειας προς την ελληνική πλευρά με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο κ. Μπράιζα και οι αμερικανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν τις δηλώσεις του 0πρώην έλληνα πρωθυπουργού και εμφανίζουν την αμερικανική πλευρά ενοχλημένη από τις εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις. Ο χαρακτήρας των τηλεγραφημάτων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την αντίληψη των αμερικανών συμμάχων μας για την στάση που θα έπρεπενα κρατά η Ελλάδα απέναντι σε τρίτους που λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα αμερικανικά συμφέροντα. Παρουσιάζεται επίσης η όλη λειτουργία του κ. Μπράιζα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των θέσεων που έχει καταλάβει κατά καιρούς.
Το αποκλειστικό άρθρο των «Επικαίρων» επικεντρώνεται ουσιαστικά στις αντιδράσεις που επισείουν εναλλακτικές πολιτικές που έχουν ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον και που τελικά δεν συμφέρει «κάποιους» να υιοθετηθούν…

http://greeknation.blogspot.com/2011/04/7-2011.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.