Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Θα μας σπάσετε τα νεύρα εκεί στο ΥΠΕΞ; Αιγαίο, Κύπρο, Β. Ήπειρο, Θράκη τα λύσαμε όλα; Ο εμίρης Αμπντουλχαλίμ σας πληρώνει ή ο Ελλη νικός λαός;

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα και ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε ΣΓΥ και ΣΕΥ (Λουξεμβούργο, 12-13.04.11)

Την Τρίτη 12 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα μεταβούν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια εις βάθος συζήτηση για τη Νότια Γειτονία, ειδικότερα όσον αφορά στη Λιβύη, αλλά και στο Μπαχρέιν, τη Συρία και τη Υεμένη. Ακόμη, θα συζητηθεί το Μεσανατολικό, ενώ θα γίνει επισκόπηση της κατάστασης στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Λευκορωσία και στο Νότιο Καύκασο, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων. Η ατζέντα περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, περιλαμβάνεται η συζήτηση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Μαρτίου καθώς και η υιοθέτηση συμπερασμάτων αναφορικά με την ευρωπαϊκή Στρατηγική για την περιοχή του Δουνάβεως


ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.