Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Βάλτε φυλακή τους απατεώνες!!!

Ευθύνες σε τέσσερις για τα υποβρύχια

Στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών τριών πρώην πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της περιόδου από το 2002 έως το καλοκαίρι του 2009, αποστέλλεται η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο με απευθείας ανάθεση στη..... γερμανική HDV και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διαβιβάζουν στον Άρειο Πάγο, με τελικό αποδέκτη το Κοινοβούλιο, το τμήμα της δικογραφίας των υποβρυχίων που αφορά ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών, κ.κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θήτευσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 2002 έως το 2009.

Πριν φτάσει στη Βουλή, η δικογραφία θα πρέπει να περάσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, ωστόσο αυτό δεν είχε γίνει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Η «αμελλητί αποστολή» στη Βουλή και αυτού του τμήματος της ογκώδους δικογραφίας, μετά το μέρος που αφορούσε τη θητεία Άκη Τσοχατζόπουλου, κρίνεται απαραίτητη, καθώς νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο Οικονομικό Τμήμα από την έρευνα του ΣΔΟΕ, αλλά και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σηματοδοτούν για τους εισαγγελείς λόγους για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το νέο υλικό που τέθηκε υπόψη των εισαγγελικών λειτουργών εντοπίζει δεδομένα για μη ενεργοποίηση ρητρών των αρχικών συμβάσεων σε εκπρόθεσμες παραδόσεις και μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων, κακοκτεχνίες στην κατασκευή προβλεπομένων, με συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφέλη, έργων ή και μη εκτέλεση αντίστοιχων έργων.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία θα αποστείλει περίπου δέκα κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση προς εμπλεκόμενους στην πρώτη φάση (1998-2002) της προμήθειας των όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό. Τα νέα πρόσωπα θα προστεθούν στη λίστα των 37 που έχουν ήδη κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτου για τη διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.