Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τι είπε τελικά για τους Έλληνες ο Στρος Καν (video)



Ο Ντομινίκ Στρος Καν μίλησε χωρίς φόβο και πάθος αλλά και με φανερή αυστηρότητα στο γαλλικό κανάλι Canal Plus για τη πολιτική λιτότητας που επέφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα.

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ παρ'όλη την κατανόηση του υποψήφιου πρόεδρου της Γαλλίας Στρος Καν προς την ελληνική πλευρά, παρακολουθούμε και μια αυστηρότητα σε ότι ειπώθηκε για την... ελληνική συμπεριφορά.
"Είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο να είναι εξαγριωμένοι μαζί μας. Εμείς δεν φταίμε. Είναι ψυχρές αποφάσεις. Η αλήθεια είναι ότι ήταν βουτηγμένοι στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο κόσμος νοιώθει ότι εξαπατήθηκε, ότι του την έφεραν, και οι ίδιοι όμως έβαλαν το χεράκι τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πληρώνουν φόρους, ότι στην Ελλάδα είναι εθνικό σπόρ η φοροδιαφυγή και η "κλεψιά" πάει σύννεφο", κατέληξε, λέγοντας ότι αν δεν είχε έρθει στην Ελλάδα το ΔΝΤ θα είχαμε κατάλήξει στον "γκρεμό" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

"Ημασταν καλά προετοιμασμένοι αλλά χάσαμε χρόνο. Και επειδή χάσαμε χρόνο, κοστίζει σε όλους περισσότερο και είναι περισσότερο επώδυνο για τους Έλληνες".

Αναλυτικά περιγράφεται η συνάντηση του Στρος Καν με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου που οριστηκοποίησε την συμμετοχή του Ταμείου στο Μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος, με τον κ. Στρος Καν να λέει ότι το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών δεν ήταν καθόλου χαρούμενο με βάση την σοβαρότητα της κατάστασης.

Μια παράλειψη του ντοκιμαντέρ είναι αυτή για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Στρος Καν - Γιώργου Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009. Το γαλλικό κανάλι αναφέρει πως τα συγκεκριμένα αποσπάσματα κόπηκαν μετά από επιλογή της παραγωγής της εκπομπής.

Στρος Καν για Έλληνες by fotnak

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.