Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Νεαρός μαχαίρωσε μαθητή στη Σιβιτανίδειο την ώρα του διαλείμματος ( update)

Τα αίτια της συμπλοκής

Το καθεστώς τρομοκρατίας των μαθητών που
επικρατεί στη σχολή
Η αντίδραση-παρωδία του λυκειάρχη με στόχο την αποσιώπηση του συμβάντος

Ένα περιστατικό που καταδεικνύει στο έπακρο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και που αναμένεται να προκαλέσει σάλο φέρνει σήμερα στο φως της...
δημοσιότητας το sarotiko.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στη Σιβιτανίδειο σχολή στην Καλλιθέα, ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά τεχνολογικά λύκεια της Αθήνας. ( Ενδεικτικό της φήμης της είναι ότι πρόεδρος της σχολής είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών - σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος). Την περασμένη Πέμπτη (10 Μαρτίου) εξωσχολικός νεαρός αλβανικής καταγωγής εισέβαλε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του 3ου ΕΠΑΛ της σχολής και μαχαίρωσε 3(!) φορές ένα 22χρονο ομοεθνή του που φοιτεί στο τεχνικό λύκειο. Ο τελευταίος αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στον ώμο, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια δεκάδων έκπληκτων μαθητών που βρίσκονταν στην αυλή την ώρα του διαλείμματος, αλλά και ενός από τους security της Σιβιτανιδείου, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν, απομονώθηκε στο κουβούκλιο που είχε ''σκοπιά'', μην επιχειρώντας να προστατέψει τον άτυχο μαθητή, σε μια προσπάθεια να μην εμπλακεί επ' ουδενί στη διένεξη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Διαβάστε τα αίτια της συμπλοκής, το καθεστώς τρομοκρατίας των μαθητών που επικρατεί στη στη σχολή, καθώς και την αντίδραση-παρωδία του διευθυντή μετά τον καβγά που θα σας προβληματίσει.

Αιτία της διένεξης ανάμεσα στους δύο νεαρούς ήταν κάποια διαφορά αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών - και συγκεκριμένα χασίς - στο σχολείο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που στη Σιβιτανίδειο ξεσπάει θέμα με ναρκωτικές ουσίες , αφού και πέρυσι μετά από έφοδο της αστυνομίας είχαν προσαχθεί στο τμήμα δεκάδες μαθητές με την κατηγορία ότι είχαν δενδροφυτέψει χασίς και κάναβη στα παρτέρια της σχολής.


Όλα αυτά (ναρκωτικά, τραμπουκισμοί, αυτοδικίες) αποτελούν στην άλλοτε φημισμένη Σιβιτανίδειο καθημερινό φαινόμενο και συντελούν στην καθιέρωση μιας αρρωστημενης κατάστασης, που παρα το γεγονός ότι είναι εις γνώση διευθυντών και διδασκόντων, κανείς δεν κάνει το παραμικρό για να την περιορίσει.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό και επικίνδυνο συγχρόνως είναι ότι οι διευθυντές και το καθηγητικό προσωπικό ανέχονται και συγκαλύπτουν το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που έχει διαμορφωθεί στη σχολή, με ορισμένους ''μαθητές'' να απειλούν συμμαθητές τους να μην ''ανοίξουν'' το στόμα τους για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά εκεί.
Η αλλαγή security, τέλος, που προτείνει ο λυκειάρχης ως λύση στο πρόβλημα μόνο ραθυμία μπορεί να προκαλέσει, μια και είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση από μόνη της να περιορίσει τα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας που παρατηρούνται τελευταία στο σχολείο.


http://sarotiko.blogspot.com/

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.