Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

O Παπανδρέου άρχισε να μιλάει για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μέσα στην βουλή.

Μέχρι τώρα όλες οι δηλώσεις του Παπανδρέου για την ανάγκη δημιουργίας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης γίνονταν είτε όταν βρισκόταν σε διεθνή συνέδρια είτε όταν έδινε συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους.

Ακολουθούν μερικές από αυτές τις δηλώσεις:
1) 06/10/2001
Ευκαιρία για μια παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.
2) 17/11/2008 πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης.
Η παγκοσμιοποίηση πρέπει να είναι για τους ανθρώπους και από τους ανθρώπους. Χρειαζόμαστε δημοκρατική αλλαγή, για μια δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση.

3) 19/12/2009 Κοπεγχάγη ... Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή αυτή παρατηρούμε την παγκόσμια διακυβέρνηση εν τη γενέσει της.


4) 16/3/2010 Ουγγαρία Πανεπιστήμιο Corvinius
Η κρίση δεν είναι μόνο εθνική αλλά της παγκόσμιας διακυβέρνησης.


5) 28/4/2010 συνέδριο του Economist
Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα."

6) 16/9/2010 Βρυξέλλες
«Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης».

7) 19/9/2010
«Η Ελλάδα πάντα είναι και παραμένει ισχυρός υποστηρικτής όχι μόνο του Διεθνούς Δικαίου αλλά και των θεσμών όπως ο ΟΗΕ, υποστηρικτής του ρόλου του ΟΗΕ στην παγκόσμια διακυβέρνηση».

8) 5/10/2010 Βρυξέλλες
...γίνονται προτάσεις που συζητούνται πια σοβαρά από όλους, ως αναγκαία πια διαμόρφωση μιας παγκόσμιας προσέγγισης και διακυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας.»

9) 27/1/2011 ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ CNBC''Οφείλουμε να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που θέτουμε τώρα στο Νταβός, δηλαδή το ζήτημα της διακυβέρνησης, ώστε να εξετάσουμε τις δομές της παγκόσμιας διακυβέρνησης.


Πριν λίγες μέρες (15/3/2011) έκανε ένα βήμα παραπέρα. Μίλησε για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Όλοι το θεώρησαν πολύ φυσικό γιατί κανείς από τους βουλευτές δεν τον ρώτησε :

"κ.Παπανδρέου ,επειδή στην Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος έχουμε μιλήσει μόνο για Εθνική Ανεξαρτησία δεν μας εξηγείς τι είναι αυτή η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που συνεχώς οραματίζεσαι να μπορούμε να εξηγήσουμε αν μας ρωτήσει κάποιος ψηφοφόρος."

Δια του λόγου το αληθές ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία .



ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.