Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

Για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχει ούτε ένας ελληνικής καταγωγής πολίτης στην ΠΓΔΜ.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στα «ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ» υπάρχει αναλυτικός πίνακας με την πληθυσμιακή κατανομή του απόδημου Ελληνισμού στις χώρες της Ευρώπης, από την οποία απουσιάζει κάθε αναφορά στην ΠΓΔΜ.
Αυτό που δεν βλέπει η Ελλάδα, βλέπει η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, που κάνει λόγο για ύπαρξη 422 «ΕΛΛΗΝΩΝ» (Greeks) καθώς και 9.695 «ΒΛΑΧΩΝ» (Aromanians).

H Wikipedia υπογραμμίζει πως τα πληθυσμιακά στοιχεία που παραθέτει για την ΠΓΔΜ, προέρχονται από την απογραφή του 2002 καθώς και εκτιμήσεις από τη δημοσίευση του παγκόσμιου Factbook της CIA.

Λίγα λόγια για την…Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού

Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) ιδρύθηκε το 1983. Είναι ο επιτελικός φορέας για τη χάραξη, την εφαρμογή και τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Προΐσταται της ΓΓΑΕ ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Υφυπουργός Εξωτερικών τον οποίο επικουρούν στο έργο του ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ. Πληροφορηθείτε για τη δομή και δράση της.

http://makedonia-is-greece.blogspot.com/ 

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.