Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ - ΠΕΡΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΜΑ;

Ο ιός της «Αραβικής επανάστασης» φαίνεται ότι εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στην Κροατία. Έλαβαν χώρα σφοδρότατες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία. Τα γεγονότα αυτά, θεωρείται συνδέονται άμεσα με την..... έκβαση του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία πριν από 15-20 χρόνια, αφού ακούστηκαν ανάλογα συνθήματα.

Συλλαλητήριο με χιλιάδες συμμετέχοντες, έγινε στο Ζάγκρεμπ την περασμένη Τρίτη.

Οι συμμετέχοντες απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος Κροατική Δημοκρατική Ένωση Γιαντράνκα Κοσόρ. Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν στην Αδριατική ακτή της χώρας, στο Σπλιτ, στη Ριέκα και σε άλλες πόλεις.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι νέοι άνθρωποι και κλήθηκαν από ειδική ομάδα στο Facebook. Το κύριο αίτημά τους είναι να μπει τέλος στη διαφθορά που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα επίπεδα εξουσίας. Παρόμοια επεισόδια έγιναν και στις 27 Φεβρουαρίου στο Ζάγκρεμπ όπου κατά τις συγκρούσεις 50 άτομα τραυματίστηκαν.

Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ταραχές στα Σκόπια, αλλά και το ότι χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις το διαδίκτυο και τα κινητά για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, όπως είχε γίνει στην Ελλάδα τον προπερασμένο Δεκέμβριο που κάηκε το κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην Αίγυπτο και στη Λιβύη και στην Υεμένη και στις υπόλοιπες βορειοαφρικανικές χώρες, ίσως σηματοδοτεί εξελίξεις ή προειδοποίηση εξελίξεων στα Βαλκάνια, ειδικά προς τις κυβερνήσεις που δεν θα συμμορφωθούν με τις εντολές τις νέας τάξης.

Τα παγκόσμια αφεντικά, δεν θέλουν πολέμους και ταραχές. Θέλουν όλα να γίνονται μεν ειρηνικά και χαλαρά, αλλά ΓΡΗΓΟΡΑ. Όποιος εντολοδόχος ηγέτης δεν εκτελεί γρήγορα τις εντολές τους θα έχει την τύχη του Μουμπάρακ, του Καντάφι, ή σε πιο χαλαρή έκδοση του Καραμανλή.

Να είστε σίγουροι ότι αν δείτε «εξεγερμένους» πολίτες να καίνε την Αθήνα, ή «εξεγερμένους» λαθρομετανάστες να σπάνε και να καίνε στους δρόμους, θα είναι επειδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει πίσω στην εκτέλεση των εντολών της παγκόσμιας εξουσίας και όχι επειδή αυθόρμητα κάποιοι ξεσηκώθηκαν.

Θυμίζω ότι ως τώρα η κυβέρνηση ακολουθώντας (και μάλιστα όχι κατά γράμμα) το μνημόνιο, πήρε πρωτοφανή μέτρα και δεν κουνήθηκε φύλλο, εκτός από τις τυπικές και συνήθεις συνδικαλιστικές απεργειακές κινήσεις.

Όλες οι «πετυχημένες» εξεγέρσεις σε όλη την ανθρώπινη ιστορία πέτυχαν επειδή τις προκαλούσε το ίδιο το σύστημα για να πετύχει τους σκοπούς του.

Καλό Σάββατο

Λιακόπουλος Δημοσθένης

ksipnistere

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.