Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δηλώνει «Ελληνες, ξεχάστε τα Μάρμαρα!»...και ο Γερουλάνος κάνει back-packing στην Σύρο!!

Με μία συνέντευξή του στην αυστραλιανή εφημερίδα The Sydney Morning Herald, ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο κ. Μαγκρέγκορ μιλώντας για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, επισημαίνει: «Τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα».


Όπως είπε, το μουσείο είναι πρόθυμο να τα δανείσει με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, κάτι που το έχει ήδη προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση για να εισπράξει αρνητική απάντηση.


Το Βρετανικό Μουσείο έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκδώσει ανακοινώσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο. Όταν εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ακρόπολης, είχαν εμφανιστεί «πρόθυμοι» να δανείσουν τα Μάρμαρα, φτάνει η ελληνική κυβέρνηση να αναγνώριζε το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Βρετανικό Μουσείο, πρόταση φυσικά που δεν έγινε δεκτή.


protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.