Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Α.Ε. ‘’ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ΄΄12 Μαρτίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Α.Ε. ‘’ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ΄΄

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στο Δημαρχείο του Σουφλίου στο νομό Έβρο έγινε συνάντηση με την υπουργό απασχόλησης κυρία Λούκα Κατσέλη, κατόπιν έγγραφης αίτησης, από τα εργοστασιακά σωματεία της Α.Ε. ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ η οποία έγινε και αποδεκτή από την κυρία υπουργό.


Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην οποία συζητήθηκαν και διαβεβαιώθηκαν τα εξής:

1.Η κυρία υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με
την εγκυρότητα των ενσημων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, για τα οποία ένσημα είχε διατυπώσει αμφισβητήσεις η διευθύντρια του ΙΚΑ Κομοτηνής και κάποιοι συνεργάτες της.

2. Η κυβέρνηση πιστεύει στην βιωσιμότητα του σχεδίου διάσωσης της ΕΝ ΚΛΩ και εξακολουθεί να κινείτε πολύ σοβαρά για την ολική επιλυση του θέματος με την συνεχή προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Ξυνίδη και πρόσφατα με την αμέριστη συμπαράσταση και σοβαρή πίεση προς τις Τράπεζες και Ε.Ε. του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Χρυσοχοϊδη.

3. Μας ενημέρωσε ότι στην συνάντηση της 22ας Φεβρουαρίου 2011 των τεσσάρων υπουργών ( κ.κ. Κατσέλη, Χρυσοχοϊδη. Ξυνίδη και Σαχινίδη ) με ανώτατα στελέχη των τραπεζών ( Εθνικής, Αγροτικής, Εμπορικής και EURO BANK, η ALPHA BANK έλαμψε δια της απουσίας της) έγιναν οι σωστές και ισχυρές πιέσεις προς τις τράπεζες και τις διεμυνήθεκε ότι η στάσης τους οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση και γι΄αυτό πρέπει να φύγουμε από απλές δικαιολογίες, να γίνει μια άμεση ενδιάμεση χρηματοδότηση για να σωθεί η εταιρεία και μετά υπάρχει κάποιος χρόνος για την επίλυση των διαδικαστικών. Η Εθνική Τράπεζα εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της στο σχέδιο διάσωσης με διάθεση για έμπρακτη κίνηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, πράγμα που προξένησε την απόρια συνδικαλιστού που συνομίλησε με στέλεχος της Εθνικής και του μετέφερε την ίδια απαράδεκτη ιστορία της Ε.Ε ( σύνομο της εγγύησης με το κοινοτικό δίκαιο).

Πάραυτα μας διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η ασφυκτικη πίεση από τους αρμόδιους υπουργούς για ουσιαστική λύση του προβλήματος και οριστικό απεγκλωβισμό των εργαζομένων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο από αυτή την δυνή και απαράδεκτη ιστορία.

4. Της είναι γνωστό ότι σχεδιάζεται επίσκεψη στελεχών των υπουργείων ανάπτυξης και οικονομίας στις Βρυξέλλες για την γρήγορη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς τη Ε.Ε., που θα σημάνει και τέλος των αβάσιμων δικαιολογιών των δύο τραπεζών ( Εμπορική και ALPHA ) και το διαφαινόμενο φλερτ της Εθνικής με το ίδιο ΄΄χάπι΄΄, σύμφωνα με την τηλεφωνική συζήτηση συνδικαλιστού με στέλεχός της, χωρίς να μπορεί να δόσει ακριβές χρονοδιάγραμμα πράγμα που μας ανησύχησε ιδιαίτερα και τις τονίσαμε ότι αυτό μπορεί να είναι και η ταφόπλακα της εταιρείας και η δική μας ολική καταστροφή και μια ακόμη επιβεβαίωσης της αφηρημένης έννοιας της λέξης ‘’ανάπτυξη΄΄ που διατυμπανίζει η κυβέρνηση.

5. Για τους εργαζόμενους που θα φύγουν από την εταιρεία το υπουργείο έχει έτοιμα μέτρα ενεργητικής προστασίας τα οποία θα συζητηθούν και θα χρησιμοποιηθούν μετά την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας.

6. Μας ανακοινώθηκε άμεση χρηματοδότηση 1000 € ανά εργαζόμενο έναντι μισθοδοσίας, που κατά την δική μας άποψη είναι πενιχρό και με του που θα μπει στους λογαρισμούς θα απορροφηθεί από τους αγιογδίτες έναντι των δανείων και την προτρέψαμε να βάλει πάντα έναντι μισθοδοσίας 4000 € ανά άτομο αφού πιστεύει η κυβέρνηση στην μη φτώχευση της εταιρείας και είναι σίγουρη για την βιώσιμη επαναλειτουργία της.

Επειμέναμε στην κυρία υπουργό ότι, ανάξηρτητα από το ποσό που θα κατατεθεί γίνεται αποδεκτό μόνο έναντι μισθοδοσίας που θα αφαιρεθεί από την χρηματοδότηση και δεν θα είναι επίδομα.

Πιστεύουμε στην διάθεση της κυβέρνησης για την επίλυση του σοβαρού μας προβλήματος όπως και στης προθέσεις της κυρίας υπουργού

Ένα όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε μετά από τριάντα μήνες ταλαιπωρίας,

Ποια είναι η σχέση τραπεζών πολιτείας, ποιος έδωσε τέτοιο θράσσος τους τραπεζίτες και από τις 22/02/2011 , παρά τις πιέσεις , φαίνονται να σφυρίζουν αδιάφορα σε τέσσερες πρωτοκλασσάτους υπουργούς και ποιοι είναι οι κύριοι που με δικά μας λεφτά κάνουν περιουσίες και μείς αργοπεθαίνουμε.

12 Μαρτίου 2011


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.