Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Tα 4 μεγάλα κόλπα του Ελληνος Καντάφι

1. Η μή ανακήρυξη της ΑΟΖ για να προχωρήσει η μοναδική επένδυση που γρήγορα θα μπορούσε να γίνει, η εκμετάλλευση του αερίου. Η παράδοση της ΔΕΠΑ στον έλεγχο ανταγωνιστών. Η Ελλάδα θα παρείχε φτηνότερο αέριο στην ΕΕ απο τη Ρωσία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

2. Η επιμονή του Πρωθυπουργού στην επαναγορά παλαιών ομολόγων με...

μικρότερα επιτόκια. Πίσω από αυτό είναι η προστασία τών χρημάτων των παλαιών δανειστών με όρους μνημονίου.

3. Η επιμονή του Πρωθυπουργού στη δημιουργία Ευρωομολόγων. Αυτό είναι βόμβα στα θεμέλια του Ευρω και της ΕΕ. Εκτός αυτού, με το πρόσχημα της δημιουργίας έργων στην Ελλάδα με έκδοση ευρωομολόγων, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρεί – όπως ο ίδιος έχει πεί – τα δικαιώματα της χώρας επι κάθε έργου για λόγους ανάπτυξης και έλλειψης χρημάτων. Ενα παράδειγμα είναι τα διόδια. Σας φαίνεται για έργο ανάπτυξης;

4. H πιό τραγική απόφαση στην Ελληνική οικονομία αυτή που έφερε την χρεοκοπία της χώρας είναι η απόφαση της μεταβολής απο Τ+3 σε Τ+10 της ΤτΕ με παράλληλη αναφορά από μέλη της κυβλερνησης τη κατάλληλη χρονική στιγμή σε οικονομικά μεγέθη της χώρας. Είναι ότι πιό εγκληματικό έχει γίνει.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν θα αντέξει και θα επιστρέψει στη δραχμή. Θα είναι όμως ότι χειρότερο μπορεί να γίνει. Δεν πρέπει να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα νέα πολιτική λύση όχι όμως μέσα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Η τεχνολογία δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης.

Η εξόρυξη του αερίου, η ΑΟΖ και η ανάπτυξη είναι μονόδρομος..

Επιτέλους βγάλτε το δημοτικό μερικοί και μάθετε Ελληνικά... Αξιοποίηση δεν σημαίνει ανάπτυξη.

Μέσα σε συνθήκες χάους και έλλειψης ασφάλειας κανένας δεν μπορεί να έχει κέρδος εκτός αν υπάρχουν γεωπολιτικές μεταβολές.

Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας πρέπει να το αντιμετωπίσει και η Γερμανία. Αυτή η τελευταία φράση είναι πολύ μεγάλη φράση. Ποιός θα την βάλει στο τραπέζι;

Δεν χρειάζονται μόνο καλές ιδέες αλλά και πρόσωπα. Οι ωραίες ιδέες εύκολα καίγονται. Στην Ελλάδα έχουν καεί πολλές απο ανόητους. Αυτούς δεν τους χρειάζεται κανένα σύστημα διακυβέρνησης. Στοιχίζουν πολύ και δεν παράγουν... π.χ. Παπανδρέου, Σαμαράς κλπ. Καμμένα χαρτιά...


ksipnistere.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.