Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

O κόσμος καίγεται ...Από την Δύση στην Ανατολή ….με το βλέμμα στο Ιράν


Οι εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο μας έχουν κινήσει την περιέργεια.
Πως άλλωστε δεν θα μπορούσαν, από την στιγμή που όλα αυτά γίνονται στην γειτονιά μας και σίγουρα θα επηρεάσουν και την Ελλάδα. Σε μεγάλο ή μικρό βαθμό δεν ξέρουμε μάντεις δεν είμαστε.
Ένα είναι σίγουρο. Όλα αυτά κατά περίεργο τρόπο ξεκίνησαν αμέσως και αφού δημοσιοποιηθήκαν τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα μικρό θεματάκι έχουμε γράψει εδώ πριν από αρκετές ημέρες. Περίεργα παιχνίδια θα αναρωτηθεί κάνεις.
Το Λίβανο σε χάος, Τυνησία , Αίγυπτος , Μπαχρέιν , Υεμένη και σιγά σιγά η Λιβύη . Ξαφνικά εκατομμύρια ανθρώπων «θυμήθηκαν» την ελευθερία και την δημοκρατία. Καθόλου τυχαίο ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
Σκεφτείτε την στάση μεγάλων χωρών. ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανια…όλες ξαφνικά υπέρ των πολιτών. Εκεί που δεν τους βλέπαμε να είναι υπέρ των πολιτών τους στο ίδιο τους το κράτος, ξαφνικά είναι υπέρ της ανάγκης των αράβων να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους κατά των δικτατορικών κυβερνήσεων τους. Ερώτημα πρώτο… γιατί?

Προσέξτε λίγο αυτόν τον χάρτη..




Τι σας κάνει πιο πολύ εντύπωση? Ο αριθμός των εξεγέρσεων ή το γεγονός ότι οι εξεγέρσεις αυτές όσο περνάνε οι ημέρες «πλησιάζουνε» όλο και πιο πολύ το Ιράν?

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, το Ιράν είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους Αμερικάνους και τους Ισραηλινούς. Εδώ και χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να «σπάσουν» το ηθικό των Ιρανών και να τους αποτελειώσουν με μια τεράστια και δυνατή πολεμική σύρραξη.

Το Ιράν με τους πολιτικούς του και με την στάση του σήμερα , αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικανών. Εάν δεν ήταν για τις παγκόσμιες αντιδράσεις με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει ήδη. Δεν γίνεται όμως, γιατί το Ιράν δεν «επιτέθηκε» στις ΗΠΑ όπως οι Ταλιμπάν (???) και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουνε και πάλι την δικαιολογία των «όπλων μαζικής καταστροφής» όπως κάνανε με το Ιράκ. Σκεφτείτε ότι ο 1ος κερδισμένος από τον πόλεμο στο Ιράκ είναι το Ισραήλ και όχι οι ΗΠΑ. Διασφαλίστηκε έτσι η ύπαρξη του Ισραηλινού κράτους από τον γείτονα του, Ιράκ.

Με όλα αυτά που διαβάζουμε σε μπλογκς και κεντρικές επίσημες σελίδες ενημέρωσης καταλήγουμε στο εξής:
Όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται στην Μέση Ανατολή και προς τα πέρα, μας φαίνεται πως Αμερικανοησραηλινοί προσπαθούν να αναγκάσουν το Ιράν να κάνει την λάθος κίνηση. Μια λάθος κίνηση που θα τους δώσει την δικαιολογία να επιτεθούν στο Ιράν. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν οι Ισραηλινοί βγάζοντας έναν ορκισμένο εχθρό από την μέση και παράλληλα γίνονται ένα πανίσχυρο κράτος (όχι πως δεν είναι αλλά περισσότερο) ιδίως τώρα και με τα τεράστια κοιτάσματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που έχει βρει στην Θεση-12 της Ανατολικής Μεσογείου. Θα γίνει ο μεγαλύτερος γεω-στρατηγικός παίκτης στην Μέση Ανατολή, χωρίς πλέον κανένα μεγάλο μουσουλμανικό κράτος να τους απειλεί.

Σκεφτείτε ότι διαδηλωτές υποκινούμενοι πέρυσι προσπάθησαν να ρίξουν την Κυβέρνηση του Ιράν χωρίς αποτέλεσμα. Πριν 2 ημέρες διαδηλωτές ξεσηκώθηκαν πάλι. Και σήμερα κατά ένα περίεργο τρόπο και με μια αιφνίδια κίνηση το Ιράν στέλνει 2 πολεμικά πλοία να περάσουν το Σουέζ βάση του Ναυτικού Δικαίου και της αβλαβούς διέλευσης σε διεθνή ύδατα, αλλά πολύ κοντά στο Ισραήλ. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Ή το Ιράν προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι δεν πτοείται και είναι έτοιμο για δράση ή πολύ απλά είναι η παγίδα που ετοίμαζαν οι Αμερικανοησραηλινοί  και στην οποία έπεσαν οι Ιρανοί.
Το ξέρουμε σαν σενάριο είναι τραβηγμένο αλλά τόσα και τόσα γίνονται πλέον δεν μας φαίνεται τίποτα παράξενο. Το σίγουρο όμως είναι πως Αμερικάνοι και Ισραηλινοί πάντοτε «βλέπανε» και σχεδιάζουν τις κινήσεις τους κοιτώντας 20 χρόνια μπροστά. Ειλικρινά πιστεύετε ότι έστω και εάν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να απειληθεί το Ισραήλ με όλα αυτά που γίνονται, οι Αμερικανοί θα έλεγαν στους Αιγύπτιους «έχετε δικαίωμα στην ελευθερία» γνωρίζοντας ότι η κίνηση τους αυτή θα ξεσήκωνε όλο τον Αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο? Μα και βεβαία όχι. Όλα είναι κανονισμένα να γίνουν , με στόχο το Ιράν της Ανατολής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.