Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΔΝΤ: Ο Παπανδρέου ζήτησε προσφυγή δύο μήνες μετά τις εκλογές!!!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!!!


Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήδη από το το Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες δηλαδή μετά τις εκλογές, παρότι διέψευδε ότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, προχώρησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.Σύμφωνα με την “Καθημερινή” (20/02), ο Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το CANAL + τον ερχόμενο μήνα, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου του έθεσε την ιδέα για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα του Ταμείου, πριν από 14 μήνες.

Εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε χώρα της Ευρωζώνης, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου του 2009, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε αρνητική απάντηση από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όταν έθεσε το ζήτημα.

Αλλά και ο κ. Παπανδρέου κατά τη Σύνοδο, απέκλειε το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, λέγοντας πως δεν υπήρχε ανάλογο αίτημα από τις ελληνικές αρχές, αίτημα που προφανώς υπήρχε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της ΕΕ, ότι αν δεν συμφωνήσουν σε πακέτο στήριξης, θα καταφύγει στο Ταμείο.

Υπενθυμίζεται, ότι η ανακοίνωση ότι θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, ήρθε από το Καστελόριζο, στα τέλη Απριλίου του 2010.

"Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της", είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, δεν έγιναν σχόλια για την πληροφορία που επικαλείται η εφημερίδα.
Γ. Πεταλωτής: “Η ΝΔ απέκρυπτε επιμελώς το πρόβλημα”

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή προκάλεσε το σχετικό δημοσίευμα.

"Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία σχολίασε το δημοσίευμα.

"Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους" και "αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή", πρόσθεσε, συμπληρώνοντας:


"Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν".

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η ΝΔ και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η Ελλάδα".

"Η πορεία αυτή", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής, "ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας".


cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.