Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βεργίνα ..ακούσαμε παράπονα...


Είναι παγκοσμίου φήμης και όλοι την γνωρίζουμε! Αυτή η μικρή κουκίδα στον χάρτη ‘’κouβαλάει’’ μια από τις λαμπρότερες ιστορικές περιόδους για όλο τον κόσμο αλλά περισσότερο για εμάς τους Έλληνες Μακεδονες και περισσοτερο για εμας τους Βεροιώτες. Προσωπικά το έχουμε επισκεφτεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να εισέρθει κάποιος στο μουσείο και να μην νιώσει δέος.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση και που ακούμε από κατοίκους της Βεργίνας αλλά και γνωστούς μας, επισκέπτες , είναι τα ‘’καραβάνια’’ σκοπιανών που επισκέπτονται τον χώρο της Βεργίνας και με περίσσιο θράσος φωνάζουμε ‘’η γη των προγόνων μας’’, ‘’ήρθαμε στο σπίτι μας’’ και άλλες παρόμοιες προτάσεις που στο άκουσμά τους προσωπικά θα ανατριχιάζαμε!
Απορούμε όταν καταφθάνουν λεωφορεία και επισκέπτες από το ΤΙΤΟΣΤΑΝ γιατί απλά δεν τους απαγορεύεται η είσοδος? Η προπαγάνδα τους δεν έχει όριο και τα δικά μας νεύρα και υπομονή απλώς ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oust ta kwlopaidia makria apo thn makedonia! na mhn toys epitrepetai

manolis filippidis είπε...

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι την Βεργίνα κάθε χρόνο την επισκέπτονται όλοι οι μαθητές των Σκοπίων. Είναι καθιερωμένες σχολικές εκδρομές και στην επίσκεψή τους στο μουσείο, την ξενάγηση την κάνουν εκπαιδευμένοι καθηγητές τους και όχι ξεναγοί Ελληνες όπως προβλέπεται από τον νόμο. Και φυσικά η ξενάγηση και η πληροφόρηση που παίρνουν οι μαθητάς, είναι η προπαγάνδα της κυβέρνησής τους. Κανένας μας δεν μιλάει, κανένας μας δεν έχει αντιδράσει. Και έτσι κάθε χρόνο, δημιουργούνται καινούριοι σκοπιανοί γενίτσαροι, οι οποίοι εκπαιδεύονται, μέσα από την παραποιημένη δική μας ιστορία. Αιδώς Αργείοι, πότε θα αντιδράσει η Ελληνική πολιτεία.

Ανώνυμος είπε...

bravo paidia pou to grafete. kai egw se episkepsh me oikogeneiakous filous eida ma8htes apo ta skopia na ksenagounte apo skopianous daskalous. emeina afwnh.

Ανώνυμος είπε...

emeis prosopika eidame skopianous na arnounte thn ksenaghsh apo ellhnes ksenagous ton maio perusi kai oi ellines ksenagoi to dexthkane. ntroph

Δημοσίευση σχολίου

To Blog δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια και τα θέματα που ανεβάζουν αναγνώστες μας τα οποία αποτελούν θέσεις και απόψεις τους.